Voor en na afbeelding van een man: links met dun haar en rechts met dik en vol haar.

Last van dun haar? Krijg dikker haar met een satijnen kussensloop

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om je haar dikker te krijgen. Misschien heb je al verschillende producten en behandelingen geprobeerd, maar heb je het gevoel dat niets echt werkt.

Ik begrijp je frustratie. Het kan overweldigend zijn om te zien hoe de markt overspoeld wordt met oneindig veel opties en beloftes. Gelukkig is er een oplossing die misschien wel eenvoudiger is dan je denkt, en die op je kussen ligt!

Een man die overspoeld wordt door de hoeveelheid aan verzorgingsproducten op de markt.

Het verschil tussen haardichtheid en haardikte

Laten we eerst wat dieper ingaan op de basis. Het is belangrijk om het verschil tussen haardichtheid en haardikte te begrijpen.

Haardichtheid verwijst naar het aantal haarstrengen per vierkante centimeter van je hoofdhuid. Haardikte daarentegen, beschrijft de breedte van elk individueel haar. Beide zijn belangrijk voor het uiterlijk van dik en vol haar.

Een illustratie van haardikte en haardichtheid

Het belang van haardichtheid en haardikte 

Om echt dikker en gezonder uitziend haar te krijgen, is het belangrijk om zowel de haardichtheid als de haardikte te verbeteren.

Wat ik aanraad voor het verbeteren van haardichtheid en haardikte:

 

Goed slapen is ook belangrijk voor gezond haar. Wanneer je een goede nachtrust krijgt, herstelt je lichaam zichzelf, inclusief je haarfollikels en huid.

Slecht slapen daarentegen kan leiden tot haarproblemen en andere huidproblemen. Misschien heb je zelf wel eens gemerkt dat na een paar nachten slecht slapen, je haar lusteloos lijkt en je huid droger is, vooral onder de ogen.

De voordelen van satijnen kussenslopen 

Een tip die ik graag deel en die vaak over het hoofd wordt gezien, is het gebruik van satijnen kussenslopen van moerbeizijde. Waarom? Omdat katoen wrijving veroorzaakt die je haar kan beschadigen terwijl je slaapt.

Een man die worstelt met droogheid en klitten in zijn haar.

Moerbeizijde daarentegen helpt je haar soepel over je kussen te glijden zonder te breken of te klitten.

Maar er zijn meer voordelen die ik met je wil delen:

 

  • Behoud van natuurlijke oliën: In tegenstelling tot katoen, dat vocht uit je haar kan onttrekken, helpt moerbeizijde de natuurlijke oliën in je haar te behouden. Dit houdt je haar gehydrateerd en gezond.
  • Langdurige haarstijlen: Een kussensloop van moerbeizijde kan helpen je kapsel beter in vorm te houden gedurende de nacht, waardoor je minder last hebt van een verwarde 'bed head' en je kapsel langer intact blijft.
  • Algehele haargezondheid: Doordat een satijnen kussensloop minder tegen je haar wrijft en je natuurlijke olien niet wegneemt, wordt je haar minder droog en breekbaar. En een extra voordeel: je haar gaat er mooier en glanzender uitzien, alsof het gezonder is.

 

Dikker haar als resultaat

Het gebruik van satijnen kussenslopen van moerbeizijde is zo'n eenvoudige aanpassing aan je nachtroutine, maar het kan echt een wereld van verschil maken voor je haar, vooral als je last hebt van droogte, broosheid of haaruitval na zwangerschap.

Gezien deze voordelen, raad ik ten zeerste aan om deze simpele maar effectieve aanpassing te overwegen als je streeft naar mooier en gezonder haar.

Achterzijde van het kapsel van een man dat zeer gehydrateerd en gezond is.

Waarom probeer je het niet eens uit en zie je zelf het effect?

Terug naar blog