Een realistische close-up van een vrouw met droge huid onder de ogen.

Hoe je een droge huid onder ogen voorkomt met eenvoudige tips

Ken je dat gevoel dat de huid onder je ogen droog en trekkerig aanvoelt? Je bent zeker niet de enige. Dit veelvoorkomende probleem treft talloze mannen en vrouwen en resulteert vaak in roodheid, schilfering, en ongewenste lijntjes die niemand graag ziet. Maar maak je geen zorgen, want er zijn manieren om je huid weer stralend en gezond te krijgen.

  Hoe herken je een droge huid onder de ogen?

  Je kunt een droge huid onder je ogen herkennen aan een paar duidelijke tekens. Voelt de huid strak aan? Zie je schilfering of ervaar je jeuk? Dit zijn allemaal symptomen van droogheid.

  Deze droge huid kan ook roodheid vertonen en leiden tot fijne lijntjes, wat bijdraagt aan een doffe en vermoeide uitstraling. 

  Wat veroorzaakt die droge huid onder je ogen?

  Voordat we duiken in hoe je het kunt behandelen, is het belangrijk om te begrijpen wat die droogheid nou eigenlijk veroorzaakt. De huid onder onze ogen is een van de dunste delen van ons lichaam en daardoor super gevoelig.

  Hier zijn een paar veelvoorkomende boosdoeners:

  • Klimaat: Koude lucht en wind kunnen vocht onttrekken en de huid uitdrogen. Te veel zon kan ook de veroudering versnellen en uitdroging verergeren.
  • Hydratatie: Niet genoeg water drinken laat je huid uitdrogen. Ook het niet gebruiken van hydraterende crèmes heeft een negatieve invloed.
  • Verkeerde verzorgingsproducten: Harde chemicaliën of alcohol in je producten kunnen irritatie en uitdroging veroorzaken. Milde, hydraterende producten zijn beter voor je huid.
  • Stress en slaaptekort: Stress en slaaptekort beïnvloeden je huidconditie door de bloedcirculatie en olieproductie te verminderen.
  • Leeftijd en genetica: Veroudering vermindert de natuurlijke olie- en collageenproductie, wat de huid droger maakt. Ook genetische factoren en medische aandoeningen zoals eczeem of allergieën spelen een rol.
  Een close-up van een oude vrouw waarbij veroudering goed te zien is aan haar rimpels onder haar ogen.

   Hoe kun je de droge huid onder je ogen verzorgen?

   Geen zorgen. Ik heb een paar eenvoudige tips die je echt kunnen helpen om de huid onder je ogen te verzorgen en hydrateren.

   • Gebruik een goede oogcrème: Bijvoorbeeld de Clinique Moisture Surge Eye Cream.
   • Wees zacht voor je huid: Kies voor milde reinigingsproducten.
   • Bescherm je huid: Draag bescherming tegen wind en zon.
   • Hydrateer goed: Drink genoeg water.
   • Gebruik af en toe koelelementen: Het koelen van de huid met een gekoelde lepel kan zwelling verminderen en de huid kalmeren.

   Waarom satijnen kussenslopen van moerbeizijde helpen

   Een extra tip die vaak over het hoofd wordt gezien, is het gebruik van een satijnen kussensloop van moerbeizijde. Satijnen kussenslopen zijn zachter voor de huid dan katoenen kussenslopen. Ze verminderen wrijving en voorkomen zo het ontstaan van fijne lijntjes en uitdroging.

   Bovendien helpen ze om de natuurlijke oliën van je huid te behouden, wat bijdraagt aan een gehydrateerde en gezonde huid onder de ogen.

   Dit geldt niet alleen voor je huid, maar ook voor je haar. Bijvoorbeeld, het gebruik van een satijnen kussensloop kan haarbreuk en -uitval verminderen, wat vooral nuttig is bij haaruitval na zwangerschap of als je op zoek bent naar manieren om dikker haar te krijgen.

   Daarnaast helpt een satijnen kussensloop je beter te slapen. Goed slapen doet meer dan je alleen uitgerust voelen; het helpt ook je huid te herstellen terwijl je slaapt. Vooral de dunne huid onder je ogen heeft daar veel baat bij. Door de hele nacht door lekker te slapen, krijgt je huid de kans om zichzelf te herstellen en wordt je minder moe wakker, waardoor je er frisser uit ziet.

   Probeer het uit en ontdek zelf wat voor jou werkt. 

   Terug naar blog