Wakker worden met een stralende huid en een glad kapsel, alleen door te slapen op een satijnen kussensloop. Het lijkt ongelooflijk, maar het is geen sprookje. En dat heeft allemaal te maken met de unieke structuur van deze kussensloop. Oftewel: het beautygeheim van satijn.

Glad en glanzend satijn

Een satijnen kussensloop of kapselsloop is gemaakt van 100% polyester satijn. De naam satijn staat voor de stofbinding. Bij satijn zijn de vezels zeer dicht op elkaar geweven, waardoor het oppervlak zijdezacht en glad aanvoelt. Bij polyester satijn is dat nog veel gladder dan bijvoorbeeld een kussensloop van katoen satijn, dat voor ‘normaal’ beddengoed veel wordt gebruikt. Daardoor zal een satijnen kussensloop in tegenstelling tot katoen geen weerstand of ‘schuring’ bieden, waardoor de huid gedurende de nacht ook niet zal gaan rimpelen en het haar niet zal gaan pluizen. Bovendien onttrekt satijn geen vocht uit je huid of natuurlijke oliën uit je haar, waardoor huid en haar in optimale conditie blijven!

Satijnen kussensloop goed voor haar

Stralende huid dankzij satijnen kussensloop
Wanneer je voor het eerst wakker wordt na een nacht op een satijnen kussensloop, zul je versteld staan van je stralende huid. De satijnbinding geeft je huid een echte boost. De gladde structuur verruwt je huid niet, en door de dichte weving blijft vocht in de huid behouden en worden verzorgingsproducten niet door de kussensloop opgenomen. En dit heeft allemaal het volgende effect:

De huid wordt beter gehydrateerd
Er komen geen ‘slaapvouwen’ in de huid
De werking van nachtcremes of huidzalf verbetert
Overtollige talgproductie wordt voorkomen
Puistjes en acné verminderen
Een onrustige, rode huid wordt gekalmeerd
Rimpels worden zachter en rimpelvorming wordt voorkomen

Gezond en glanzend haar dankzij een kapselsloop
Door te slapen op satijn blijft je haar gezond mooi in model. Het gladde satijn laat het haar over het kussen glijden waardoor je geföhnde en gestylde haar mooi blijft; vandaar ook de benaming ‘kapselsloop’! Zo weten bruidjes allang dat ze hun opgestoken bruidskapsel ook na een nacht slapen intact blijft op een satijnen kussensloop. Slapen op satijn biedt nog meer voordelen voor je haar:
Haarstukken en extensions blijven beter op hun plaats
Er komen geen knopen en klitten in het haar
Gespleten haarpunten worden voorkomen
Je haar voelt minder droog aan omdat een satijnen kussensloop de natuurlijke hydratatie van het haar niet opneemt
Je haar wordt minder snel vet doordat de talgproductie wordt afgeremd door minder schuring
Mooi worden terwijl je slaapt: dat is het beautygeheim van satijn. En als je rekent dat we ongeveer één derde deel van ons leven doorbrengen in bed… dan zijn dat een hele hoop schoonheidsslaapjes waar jij je voordeel mee kunt doen!